diumenge, 2 d’agost del 2015

Sol de Mitjanit

A l'hemisferi Nord, el mes de juny té les nits més curtes de l'any.

És més, l'àrea que va des del sud del cercle polar àrtic fins al pol nord té llum permanentment durant tot aquell mes. És el que s'anomena com a sol de mitjanit, el qual té lloc quan almenys part del disc solar és visible per sobre de l'horitzó durant les 24 hores del dia.

Aquest esdeveniment és visible al cercle polar àrtic des de si fa no fa el 12 de juny fins a l'1 de juliol. El nombre de dies amb sol de mitjanit s'incrementa com més cap al pol Nord anem. De fet, aquest lloc gaudeix del sol de mitjanit durant la meitat de l'any, ja que només hi ha una sola sortida i una sola posta de sol a l'any durant els equinoccis.


També durant el mes de juny tenen lloc les nits blanques a moltes àrees al sud del cercle polar àrtic. Això vol dir que hi ha llum durant tota la nit, però el disc solar no és visible durant totes les hores del dia.
Així mateix, els llocs compresos entre les latituds entre 48,5 °N i 60 °N no arriben a veure una foscor total durant les ja esmentades setmanes, perquè el crepuscle continua durant tota la nit. I com més cap al nord, més claror al cel.


Pots llegir-ne més aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada